zpět

U nás můžete využít terapie tradiční čínské medicíny

Milí návštěvníci našich stránek, milí hosté našeho ubytování v Pařezské Lhotě,

v roce 2018 jsem úspěšným složením závěrečných zkoušek ukončila čtyřapůlleté studium tradiční čínské medicíny u MUDr. Luckého v TCM INSTITUTU – Praha při TCM Bohemia.

Tradiční čínská medicína je léčebný systém sahající až do třetího tisíciletí před naším letopočtem. Svým celostním přístupem obnovuje a udržuje stav vnitřní rovnováhy v člověku.

Dojde-li k porušení vnitřní harmonie a zablokování přirozeného toku energií lidským tělem, začnou se objevovat první symptomy nemocí.

Pokud se chcete dozvědět, jak se těmto stavům co nejlépe vyhnout, popř. jak se jich co nejrychleji zbavit, když se již první příznaky plíží, máte jedinečnou příležitost zeptat se při Vašem pobytu na všechno, co Vás v tomto ohledu zajímá nebo trápí a společně se pokusíme najít vhodnou cestu, jak si své zdraví můžete dlouhodobě udržet.

Popovídáme si o tom, co v kterém období jíst – podle momentálního zdravotního stavu, podle konstitučního typu – a čím by se dalo pomoci navrácení vnitřní harmonie. Můžeme zvážit, zda a které dovednosti čínské medicíny by pro Vás bylo vhodné využít (akupunktura, fytoterapie, Qi-Gong, moxování a baňkování, akupresura nebo jiné masážní techniky).

Naučte se lépe vnímat své tělo, zachytit a umět vyhodnotit i malé odchylky od optimálního stavu, snažit se předcházet nemocem pomocí zdravého životního stylu. Ráda Vám pomohu v rámci svých vědomostí nebo Vás nasměruji ke kolegům, o kterých budu přesvědčena, že jsou těmi pravými pro Vaši individuální potřebu.

Budete-li mít o principy tradiční čínské medicíny zájem, napište nám to, prosím, do poznámek v rezervačním formuláři – ne ve všech termínech jsem v penzionu přítomna.

Těším se na setkání s Vámi!

Jitka

Související články:
Být zdravý je víc než být opravený

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *